3 juni 2011

Lite smått och gott....

Idag har det varit altan och trädgårdsliv för hela slanten. A & M drog till tivolit vid lunch medan jag gav mig i kast med gräset här hemma, vi har någon slags slänt på framsidan som mest liknar en djungel.... Halvvägs dog trimmern och jag började klippa för hand - skam den som ger sig :-) Som tur var dök grannen upp och lånade ut sin trimmer så jag kunde göra klart. Sedan klipptes vanliga gräsmattan och efter det tog vi GT och en cigarr o satte oss på altanen och bara njööööööööööt!!

Matilda målar sin klätterställning med gautkritor...


Matilda provar åkattraktion på tivolit men tyckte inte det var så kul - barn som bor nära Liseberg blir nog lite bortskämda tyvärr....


Lite spontana gäster fick dela våra teriyakimarinerade revben som grillades ett par timmar, serverade med lime-creme fraiche, chili/ingefära/vitlöksmör, färskpotatis och små asiatiska grönsakspaket. En riktigt bra dag har vi haft - nu känner man att solen tagit rejält och att man är ganska mör :-)

Teriyakimarinerade revben - receptskiss nedan....


99% av min matlagning baseras på höftning och inspiration med ungefär så här gjorde jag dagens supergoda marinad som passar till allt fläskkött.
Gör en marinad av:
1,5 dl Teriyakisås ( är du lchf-are kan du ta teriyakikrydda och lite mer olja istället om du vill undvika sockret)
0,75 dl ljus soya - gärna japansk eller thailändsk
3 msk finhackad färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl jordnötolja el annan neutral olja
1 tsk sesamolja
1 finhackad röd chilifrukt utan frön
finrivet skal och juice fr 1 limefrukt

Blanda allt och marinera revbenen i minst 2 timmar - gärna över natten. Grilla dem sedan på indirekt värme i 2-3 timmar beroende på storlek - servera och njut!

Ha en fin kväll - kram!

2 kommentarer:

  1. Mmmm,vad god marinaden lät. Måste testas. Härligt med tivoli men mindre kul med trädgårdsarbete. Har pysslat en stund med det idag jag också men minimalt :)

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  2. Vilken tur att du har en snäll granne :) Handklippa en djungelslänt låter inget vidare.
    Kramar

    SvaraRadera