Matilda målar sin klätterställning med gautkritor...
Matilda provar åkattraktion på tivolit men tyckte inte det var så kul - barn som bor nära Liseberg blir nog lite bortskämda tyvärr....

Lite spontana gäster fick dela våra teriyakimarinerade revben som grillades ett par timmar, serverade med lime-creme fraiche, chili/ingefära/vitlöksmör, färskpotatis och små asiatiska grönsakspaket. En riktigt bra dag har vi haft - nu känner man att solen tagit rejält och att man är ganska mör :-)
Teriyakimarinerade revben - receptskiss nedan....
99% av min matlagning baseras på höftning och inspiration med ungefär så här gjorde jag dagens supergoda marinad som passar till allt fläskkött.
Gör en marinad av:
1,5 dl Teriyakisås ( är du lchf-are kan du ta teriyakikrydda och lite mer olja istället om du vill undvika sockret)
0,75 dl ljus soya - gärna japansk eller thailändsk
3 msk finhackad färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl jordnötolja el annan neutral olja
1 tsk sesamolja
1 finhackad röd chilifrukt utan frön
finrivet skal och juice fr 1 limefrukt
Blanda allt och marinera revbenen i minst 2 timmar - gärna över natten. Grilla dem sedan på indirekt värme i 2-3 timmar beroende på storlek - servera och njut!
Ha en fin kväll - kram!
Mmmm,vad god marinaden lät. Måste testas. Härligt med tivoli men mindre kul med trädgårdsarbete. Har pysslat en stund med det idag jag också men minimalt :)
SvaraRaderaKram
/Vivvi
Vilken tur att du har en snäll granne :) Handklippa en djungelslänt låter inget vidare.
SvaraRaderaKramar