8 feb. 2011

Vad ska man göra?

Idag har vi varit hos läkaren för 4:e gången på en vecka med Matilda. 5, fem !!!!!!! blodprov har de tagit av mitt lilla hjärta sedan förra tisdagen.
Hon har ont över njurarna och magen, och springer på toa 3-4 ggr i timmen. Sedan är hon väldigt trött, hängig och lättirriterad - vi känner inte igen vårt barn. De hittar inget fel på några prover och står som frågetecken. Så nu har vi fått remiss till ultraljud av njurarna men det skulle dröja flera veckor.
3 olika läkare har vi träffat på vårdcentralen och alla har påbörjat sin egen utredning med nya prover - gissa om jag ska skriva ett långt brev till dem och berätta hur de skött vårt fall - morr!!! Varje gång missar de något de borde kollat och så blir det nya prover + att vi själva fått föreslå vad de ska kolla!!!
Ska ta ett snack med maken när han kommer hem så får vi försöka hitta en privat barnläkare som kan ge en second opinion.....

Hur hade ni gjort?


Uppdatering:
Tack för åsikter och omtanke! Har nu bokat en tid hos en barnspecialist ( privat) på torsdag. Det var det tidigaste vi kunde få. Så får vi begära ut journalkopior och lämna nytt urin- och blodprov - men nu ska de ta kompletta prover i alla fall. Håller tummarna för att de har bredare perspektiv och erfarenhet!

4 kommentarer:

 1. Jag hade vänt mig direkt till barnakuten på det sjukhus vi är trygga med, vårdcentralen är inget jag litar på gällande våra barn.
  Kontakta Barnakuten/barnavdelningen så får ni förhoppningsvis och antagligen bättre service! Att behöva gå igenom samma sak med 3 olika läkare är inte okej!!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Uj vad tråkigt! Hoppas att det löser sig för lilla hjärtat ...kram!
  Dom har väl kollat blodsockret?

  Ha en fin dag och jag håller tummarna!
  kram!

  SvaraRadera
 3. Jag hade tagit kontakt med en specialist - barnläkare i området. Vi har ju en här i Jönköping som är super och upptäkte efter att Miriam varit sjuk i halva sitt liv dvs 6 mån av sina 1 år att hon hade någon speciell bakteri som gjorde henne konstant förkyld OCH hade barn astma. Jag hade då varit hos läkaren, BVC, akuten mm 11 gånger...!!! Vet vilken känsla ni måste ha och den är HEMSK! Tänker på er! kram

  SvaraRadera
 4. Bra gjort Nadia! Ge dig inte! Det jag lärt mig genom åren är att den som skriker högst får mest hjälp. Så SKRIK!!
  Lider så med er! Finns väl inget värre än när ens barn blir sjuka. Och speciellt då mindre barn som har svårt att sätta exakta ord på det dom känner. Och idag finns ju internet (på gott och ont) där man kan googla på symtom och orsaker så att man blir ännu mer orolig.
  Alex var 3 år när han fick operera bort sin blindtarm. När jag kom in sa de att blindtarmen var det nog INTE då så små barn sällan får det. Så de gjorde tester (tog god tid på sig) för att utesluta annat tills de var tvungna att erkänna att det nog var blindtarmen. När de väl fick ut den hade den hunnit brista. Så stå på dig tjejen! Jag håller tummarna att du får ett svar på torsdag! Kram

  SvaraRadera