17 mars 2011

Japan - in our hearts


Tragedin i Japan har ju påverkat oss alla på ett eller annat sätt - att se och förstå omfattningen går nästan inte ta in....

För några veckor sedan fick vi en förfrågan om att flytta till Japan och jobba där några år. Mitt i processen av att ta reda på alla fakta och diskutera om vi verkligen ville detta kom jordbävningen....Nu är alla våra kontor stängda i Japan, våra kollegor går inte nå för tillfället. ( jag och A jobbar inom samma koncern men på olika interna bolag)
Beslutet lutade mot att inte flytta och nu stannar vi definitivt hemma.
Kanske blir det en utlandspostering i framtiden om rätt erbjudande dyker upp men just nu känns det inte som ett alternativ.
Det vi kom fram till i beslutsprocessen, innan jordbävningen, var också att vi har det så bra - precis här och nu i vårat liv. En oändlig tacksamhet för det liv vi skapat tillsammans, vår familj, vänner, huset och hälsan. Som vi inte ville riskera och sedan kom jordbävningen och då blev den känslan ännu starkare.

Hade tänkt skriva om erbjudandet tidigare men det har varit svårt att formulera mitt i allt som hänt...

Våra hjärtan blöder för Japan och vi tänker på alla dessa människor som drabbats.
Här kan du som vill bidra:
Läkare utan gränser

Var rädda om varandra därute och ta vara på dagen - kram!

1 kommentar:

 1. Hej Nadia,

  Tack så mycket för att du uppmanar dina läsare att stödja oss på din blogg. Det uppskattar vi verkligen.

  Bara för att förtydliga lite så är i nuläget vår insats i Japan mycket liten och vi vet inte hur den kommer att utvecklas. Eftersom vi inte vet hur behoven kommer att se ut kan vi inte vara säkra på att pengarna kan användas i Japan.

  Därför uppmanar vi istället människor att stödja vår akutfond. Det gör det möjligt för oss att vara flexibla och kanalisera hjälpen till de kriser där vi behövs mest, oavsett om de uppmärksammas i medierna eller inte. Pengar som inkommer till vår akutfond kommer inte att användas till insatserna i Japan i nuläget.

  Stort tack för ditt engagemang och för att du skriver om oss.

  Filippa
  Läkare Utan Gränser

  SvaraRadera