5 mars 2011

20-tals tårta med tuppkam?
Nu är tårtan äntligen färdig efter handla ingredienser, bakning, frysning av bottnar, tining av bottnar, göra fyllningar, dela bottnar, fylla, plasta in , spackla med smörkräm, klä med sugarpaste, stapla med stöd, dekorera osv - ett antal timmars arbete fördelat över 4 dagar.

Min kära svägerska som önskat tårtan har 20-tals fest och jag har i alla fall försökt göra den i det temat. Detta är den första tårta jag gjort med icke-ätbara dekorationer. Beslutet baseras på tidsbrist och på att jag hittade så fina accessoarer. Det är ett svart sidenband runt basen, ett smalt paljettband och sedan ett örhänge från Glitter på varje våning. På toppen en liten obstinat fjäderhistoria som jag byggde ihop av ett sidenband med fjädrar på. Trots att det känns konstigt att inte ha handgjort alla detaljer tycker jag rent estestiskt att den blev snygg.
Den är fylld med After Eight-mousse och päronmousse, spacklad med päronsmörkräm och täckt med hemmagjord sugarpaste.

Men vad i all världen ska jag ha på mig som blir 20-tals stil???? Mot garderoben!!!!!

4 kommentarer:

 1. Men gud vilken tårta! Vilket jobb du har gjort! Antar att du bor långt ifrån Bergslagen, annars skulle jag vilja beställa tårta av dig nån gång:) Kram

  SvaraRadera
 2. Ojojoj..vilken tårta!! Vad skicklig du är..blir grymt imponerad av ditt verk! Svägerskan lär bli överlycklig över denna skapelse..
  Önskar dig en riktigt rolig o lyckad kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fantastisk flott kake! Mvh Laila

  SvaraRadera
 4. Tack söta ni!
  Linda - Ja jag håller till norr om Göteborg - annars hade jag gärna gjort tårta till dig!
  Kram

  SvaraRadera