25 jan. 2011

LCHF dessert - cheescake i frusen tappning - mums!



I lördags var vi bjudna till goda vänner på middag och jag tog med desserten. Jag äter ju LCHF som ni nog förstått, värdinnan strikt GI och de andra är vanliga "mugglare" :-) Så det skulle helst vara något som alla gillade/kunde äta.

Eftersom jag testat kladdkakor, chokldmousse mm tänkte jag att det var dags för något nytt.

Hittade ett recpet på Philadelphia glass hos Lchfinfo och modifierade det lite efter eget tycke


ca 10-12 portioner

Ingredienser
6 dl grädde
6 äggulor
2 dl sötningsmedel - helst sukrin
2 tsk vaniljpulver ( ekologiskt)
2 pkt Philadephiaost (200g)
1-2 dl hallon.
saft och skal från 1 citron
Ett par rejäla nävar mandlar som hackas.
Ev kokos
Mörk choklad till dekoration

Gör så här
1. Vispa grädden hårt.
2. Vispa ägggulorna med sötningsmedlet, vaniljpulvret, citronskal och citronsaft och Philadelphiaosten.
3. Blanda med sked ihop grädden o äggsmeten
4. Hacka mandeln ganska fint och strö ut i botten på en stor springform ( 28 cm). Kan ev blandas med lite kokos om så önskas (allra godast om man rostar mandeln o kokoset i torr stekpanna)
5. Häll ut hälften av smeten över mandlarna, peta ner hallon lite här o var och häll på resten av smeten. Ställ in i frysen i ca: 4 timmar.
6. Smält mörk choklad och ringla över den fysta tårtan som dekoration
Ta fram den 30-45 min innan servering
Som variation kan man toppa med passionsfrukt istället för choklad.

1 kommentar: