28 jan. 2011

Och en liten tårta på det......Lilltjejen har beställt tårta tills på lördag och när jag sa att: " Vi kan köpa en tårta" tittade hon på mig med stora oförstående ögon...... För henne är tårta en magisk process som pågår i flera dagar med dekorationer, bak, fyllningar, provsmakning mm mm. Kan det vara så enkelt att man bara går till affären o köper en tänkte hon nog ha,ha!

Vi är bjudna på fest på lördag och farmor och farfar kommer och ska vara barnvakt. Just nu är det inte populärt att mamma försvinner så jag försöker muta henne med att hon kan ha kalas för barnvakterna - därav tårtan vi ska köpa.

Här kommer i alla fall en dagens tårta. Ibland toktröttnar jag på sugarpaste och vill göra det enkelt och rustikt. Denna tårta gjorde jag till min chefs 60-årsdag. Den är väldigt hög - 4 el 5 lager fyllning tror jag. Saftiga chokladbottnar, frisk hallonmousse och chocolate fudge frosting spetsad med baileys. Den är även täckt med frostingen. Ovanpå en uggla eftersom han är så klok och dessutom fågelskådare.

2 kommentarer:

  1. ahhh så fin! Du är ju helt fantastisk!

    trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Trevlig helg till dig med!

    SvaraRadera