13 jan. 2011

En galen idé?

Efter att ha tittat på Odd Mollys sommarkollektion blev jag kär i Cascais sjal - en virkad historia med lååånga fransar. Men inte riktigt rätt färgskala och pris vid lite eftertanke. Och då kom jag att tänka på att virka är ju kul - eller???

Har förbokat en Grandmas coat i dark magnolia hos Lisen.dk - kändes lite galet eftersom det i princip är det dyraste stället iom danska kronor och dyr frakt. Men faktum är att ingen annan verkar ta in min favoritfärg så jag tror ändå det var ett bra beslut. Det fanns bara dark magnolia jag kunde tänka mig helt enkelt.
Och till denna färgglada läckerbit vill jag ha något matchande som påminner om Cascais - vad gör jag då? Inhandlar garn och virknål förstås trots att jag inte virkat sedan 80-talet :-)

Gårdagens kväll ängnades åts intruktionsfilmer på Youtube och bildsök till min inspirationsmapp och idag kände jag mig redo.

Så vad tror ni - flipp el flopp?

Cascais scarf


Grandmas coat i dark magnolia:
Mitt garn, färgerna återges inte riktigt bra, det är mörklila och inte mörkblått garn tex:


Mina första rutor som sjalen ska "byggas" av. Vill du också virka mormorsrutor som det kallas finns en instruktion här: Virka mormorsrutorFöreställ er en 30 rutor eller så ihopvirkade i en triangel med långa fransar i kanterna.......

2 kommentarer:

  1. shit vad avis jag blir på folk som kan sånt där! Dina färger som du valt är superfina ihop och det kommer nog bli ett fantastiskt resultat!

    kram

    SvaraRadera
  2. Tack Evalena - det var inte alls svårt att virka. Men däremot blir jag inte så nöjd med färgkombinationerna....ja,ja det ger sig!

    SvaraRadera