24 maj 2011

LCHF-pizza to die for!!!


Jag har testat alla möjliga och omöjliva varianter av LCHF-pizza och nu tänkte jag dela med mig av några vinnare.

Här är en väldigt smidig och god botten:

LCHF-pizzabotten

2 ägg
4 msk olja
2 msk grädde
salt
vitlökspulver
pizzakrydda
3 msk fiberhusk (finns på Ica Maxi på glutenhyllan eller på tex Bodystore.com )

Vispa ägg och salt fluffigt. Blanda ner övriga ingredienser och låt svälla i 10 min. Bred ut smeten/degen tunnt på ett bakplåtspapper - görs lättast med plastfolie ovanpå. Grädda 8 min i 225 grader. Toppa med dina favoriter och grädda igen!
Smörstekta champinjoner, mozzarella, chèvre, zucchini, parmaskinka, bacon, kryddiga korvar osv ....

Meatzza
Här hoppar man helt enkelt över botten och gör istället ett lager med köttfärs längst ner - förvånande gott!

Pones funkar också bra som pizzadeg och kan även användas till varma mackor så klart. ( Lite OT -Eller så smaksätter man med kardemumma och sötar med lite sukrin så har man en slät bulle. Eller så gör man kanelfyllning och får kanelbullar! "There's no end to the possibilities" som min käre make brukar säga :) )

Bon appetit!

12 kommentarer:

  1. Mums mums dubbelmums!!!!
    åh vad sugen jag blir...! Sitter och slösurfar och vill inte laga middag. Vill inte. Snälla teleportera hit lite pizza... .-)
    kram

    SvaraRadera
  2. Teleporterar en rykande het pizza med extra allt ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad det lät gott. Jag tror jag ska köra in på lite LCHF igen, men kanske inte så strikt som förra gången. Tack för pizzatipset!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh vad gott det ser ut! Pizza har jag faktiskt aldrig försökt göra, min inställning är att LCHF pizza aldrig kan jämföras med originalet :-(

    Jag hade en rätt otrevlig upplevelse med Fiberhusk för ett par veckor sedan...gjorde smet till pannkakor och det blev som slem! Superäckligt! Stekte pannkakor ändå men jag har otroligt svårt för den konsistensen, kunde knappt svälja en tugga. Jag ska nog hålla mig till kött och bea-sås istället ;-)

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Mmmm, låter ju smaskens. Måste provas :-)

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  6. Sedan Kungsbacka-träffen har jag varit nyfiken på dina tårtalster. Jag har tittat på alla tårtor i bloggen och är helt mållös.Du är ju makalöst bra!Tidningstårtan, bröllopstårtan på startsidan, bröllopstårtan med hela familjen på, den rosa tårtan...kan hålla på länge. Du är ju helt suverän! Synd att du inte bor här för då skulle jag beställa alla tårtor hos dig.! Jag är djupt imponerad. Helt ärligt inget fjäsk!! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. Ser ju onekligen god ut! Men tror knappast jag får med mig sambon på nåt sånt...

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hilde - ja man kan ju lägga sig på en nivå man trivs med. Och denna pizzan är så god så den kan man äta ändå!
    Kram

    Linaplina - ja fiberhusk blir alltid så - så man får vara snabb när man steker pannkakor tex. Men detta recept blir en deg och man känner inget konstigt i konsistensen så det är mycket godare än pannkakorna. Och man tröttnar på kött o bea......i alla fall jag behöver variation
    Kram

    Vivvi - ja gör det - dessutom supersnabbt och enkelt!
    Kram!

    Pernilla - vad roligt att du gillar mina tårtor! Jag gillar dina smycken!
    Kram!

    Oslotigern - säg inget - bara servera :-D
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Tack! Vad fin du är i Reedy tunic. underbar tunika som jag kikar lite på. Kram!

    SvaraRadera
  10. Igår testade jag att göra pizza med skippade att göra botten. La ihop massor av godsaker och rejält med färsk basilika och mozzarella. Det blev super! Tack för tipset!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Linaplina - kul att det blev bra - och basilika och mozzarella - det bara måste bli gott!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Gud så gott det där lät =) Ska fasiken göra =).
    Tack för den.

    SvaraRadera