En färgglad blogg om lite av varje - virkning, naglar, tårtor, shopping, livsreflektioner, LCHF och allt där emellan!
17 maj 2011
Örtmarinerade lammracks - ett supergott recept!
Detta är ett recept ur kokboken: "LCHF-kokbok för fest och helg" som är en riktig höjdare. Rätten funkar för de flesta koster och om man vill kan man komplettera med tex potatisklyftor. Väl värt att pröva!
Örtmarinerade lammracks med chèvregratinerad portabello och smörslungad rödlök i balsamicosky
4 portioner
1 kg lammracks ( funkar bra att ta tex lammrostbiff el annat kött också)
Marinad:
1 ordentlig kvist av vardera rosmarin,timjan,persilja, oregano
2 vitlöksklyftor
3 msk kallpressad oliv- el rapsolja
3 msk balsamico
1 msk tomatpure
saft från 1 pressad lime
flingsalt
svartpeppar
smör till stekning
2 rödlökar
4 portabello
4 skivor chèvre 1,5-2 cm tjocka
2 msk balsamico
salt & peppar
smör till stekning
Mixa eller hacka och blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet runt om och marinera i minst en timme i kyl.
Placera osten på svamphattarna.
Skiva rödlöken.
Bryn lammet runt om, salta och peppra och sätt sedan in köttet i ugnen på 175 grader med kötttermometer i den tjockaste delen.
Gratinera svampen samtidigt tills osten antagit gyllene färg. Ta ut köttet vid 58 grader och låt vila under folie i 5-10 min.
Stek rödlöken i smör utan att den tar färg, häll över skyn från lammet och spetsa med balsamico. Smaka av med salt och peppar.
Bon appetit!
Etiketter:
LCHF recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums!
SvaraRaderaVi tänker gå tillbaka till lchf i familjen nu...så tack för inspirationen!
Det blir inte lätt för den brödälskande maken, men på något sätt ska det gå.
kramar och ha en fin dag Nadia
Ni kan ju testa carbzones bröd? Det lär vara riktigt gott. http://www.carbzone.se/shop/index.php?cPath=1&osCsid=7r70lcoh9o7dro98po6aq54si2
SvaraRaderaJag bakar en del pones och lembas och det kan användas som pizzabotten, varma mackor, smörgåstårta osv.
Kram!