3 apr. 2011

Gårdagens middag

A hade ordnat chaufför igår så vi hoppade in i bilen och skulle mot Göteborg - men blev istället körda mot Alingsås :-) Hann tänka: MEN det finns ju inga roliga restauranger där! Men vår slutdestination var Nääs Fabriker i Tollered. Ett ljuvligt hotell med fin restaurang där vi ofta äter brunch. Dagen efter vårt bröllop bjöd vi släkt och vänner på brunch här och hade abbonerat hela den fina glasverandan. Även igår fick vi sitta där med utsikt över sjön - och vi var faktiskt helt ensamma i en timme! Fantastisk mat, fantastisk service och en helt magisk kväll som verkligen påminde mig om att jag har världens bästa man som jag fortfarande är väldigt, väldigt kär i! Liten bildkavalkad - en del bilder är lånade från hotellets hemsida:

Vi började i den fina baren med varsin drink....


Satte oss vid brasan....


Dags för förrätt - lågbakad röding med forellrom och ett glas Riesling


En flaska Rijks pinotage 2002 smakade väldigt gott till....


....Reninnanlår med pumpa och Banyulvinägersky,
korngryn och svamp


Och en Crème Brûlée med färska bär till dessert.


Menyn passade mig som LCHF:are ganska bra faktiskt - hoppade över korngrynen men njöt 100% av min Crème Brûlée :-) Jag är ingen kolhydratsabsolutist på något sätt och äter vad jag vill - men oftast vill jag inte ha något annat än det jag mår bra av! Nackdelen är att när magen inte är van så mycket kolhydrater så får man lätt magknip - framförallt av spannmål i mitt fall. Men en söt dessert gick bra som tur var ;-)

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar kväll! Låter fantastisk. Creme Brulée är min absoluta favoritdessert och något jag gärna bjuder gäster på hemma.

    kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en alldeles underbar kväll. Håller med september här ovan, Creme brulée är fantastisk gott!
    Kram

    SvaraRadera