29 apr. 2011

Cake of HELL och dagens

Så här nära har jag aldrig varit att drämma 40 bitar tårta i väggen.....
Allt ifrån felmätning till vit chokladmousse som skar sig. 2 liter delikat mousse som jag fick slå ut i vasken för den blev helt grynig. Har aldrig hänt förut och jag vet inte varför? Har gjort samma mousse säkert 100 gånger innan med bra resultat.Så nu fick det bli marsankräm istället.

Hallonmoussen blev för lös visade det sig när jag redan byggt ihop bottnarna och började rinna ut mellan lagren..... Inte mycket att göra åt - bara hoppas att tårtan stabiliserar sig över natten i kylen.
För ovanlighetens skull la jag massor av arbete på bottenplattan som tårtan ska stå på. Fint kullerstensmönster handmålat med grått o silver - men jag har ju mätt fel så det kommer knappt att synas då tårtan är för stor kom jag på. Så nu har jag skurit ner tårtan så lite mer kommer synas av stenmönstret - men det blir mindre tårta till gästerna..... Ja,ja vad är väl en tårta som skulle se ut som ett slott...

En dagens - Canna i powder, mitt vintagelinne av okänt märke och jeansleggings.




Hoppas ni har en fin fredag utan missöden - kram!

3 kommentarer:

  1. Men vilket antiklimax. Dumma tårta! :-)


    önskar dig en fin helg!
    kram

    SvaraRadera
  2. Men vad tråkigt att tårtan skulle bråka så där mycket. Snygg outfit!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Stackare - efter allt jobb :( Snygg är du i alla fall! Jag har en gång gjort bagles from hell: när jag la' ner dem i det kokande vattnet förlorade de formen helt och alla såg ut som skit :D
    Kram på dig!

    SvaraRadera