Till efterrätt på nyårsafton gjorde vi en smarrig glassbomb - otroligt enkelt, gott och mycket effekt!
Vi tog en 5 liters bunke och gjorde 3 lager glass - vaniljgräddglass, lemoncurdgräddglass och hallonsorbet.
Den ambitiöse gör sin egen glass eller parfait och vi latmaskar använder färdig glass :-)
Bara att trycka dit ett lager i taget, frysa, i med nästa lager osv. Om du klär bunken med plastfolie går det lätt som en plätt att få ut den. Ytan blir lite skrynklig av plasten men med lite ringlad choklad o annat pynt på vid serverign tänker man inte på det.
Vi dekorerade med bär, minimaränger och smält choklad. Och så en sprakande isfackla på toppen vid servering.
Rent teoretiskt funkar detta som LCHF också om man väljer rätt glass, mörk choklad och hoppar över sockerstinna maränger.
Ååå vilket bra tips. Glassälskare som jag är dog jag just en smula:-)
SvaraRaderaKram
/Vivvi
Du är bara mästerlig med dina desserter - så himla smart! En glassälskare till här, och det var ju nästan för enkelt för att vara sant.
SvaraRaderaKram!
Åååå ta hit! Jag har ätit jättestark mat och är vansinnessugen :)
SvaraRaderaKram