9 nov. 2012

Fiskpudding LCHF

Fiskpudding har alltid varit en favorit - om den är gjord på rätt sätt och serveras med goda tillbehör.

Jag tog 800 gram torskfile som kokas i lättsaltat vatten - om du har frusen fisk bör du halvtina o dela den i mindre bitar innan. Blanda sedan den kokta och mosade fisken med:
4 ägg
4 dl vispgrädde
500 gr keso
Salt, peppar och ev muskot
Varianter är att blanda i dill, räkor el lax.

Häll smeten i en välsmord form,  strö på mandelmjöl och hyvlat smör ( kan hoppas över men ger en väldigt god yta) , grädda i 175 grader i ca en timme. Kolla att puddingen är genomgräddad i mitten innan servering.

Till detta serverar jag:
Färskriven pepparrot
Citronklyftor
Petit pois
Lingon ( frysta som jag tinar o rör i liiite stevia)
Brynt smör - det är smör som brynes och därmed får en underbar knäckig ton - fantastiskt gott! (det är alltså det som är i kaffekoppen, inte kaffe)




Resten av familjen vill ha vanlig lingonsylt och potatis till också :-)



Brynt smör - en familjefavorit

3 kommentarer:

  1. mmmmm gott!
    va längsen jag gjorde fiskpudding, känns som att det är dax snart ;)
    Tack för påminnelsen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul när vi kan inspirera varandra :-)

      Radera
  2. Vilket fint recept och smart med keso i, trevlig blogg!

    SvaraRadera