8 maj 2012

Att se klart.....

Innan söndagens Yoga-retreat har jag nog inte insett hur  mycket "brus" av olika slag vi lever med. Så mycket som pågår runt oss och kräver vår uppmärksamhet. Detta gör i sin tur att det blir svårt att känna och lyssna inåt och höra den inre kompassen, intuitionen, själen, kärnan - kalla det vad du vill.
Personligen har jag haft en HEL del fördomar om sådana där magra, bleka veganer som dessutom plågar sig med att vara tysta i långa perioder - det verkar varken kul eller hälsosamt??? Men ofta kommer fördomar på skam - eller hur? :-) På denna retreaten hade de flesta fin färg i fejan o såg både glada och välmående ut :-) Gemensam nämnare var att vi vill skåda inåt och vara i nuet, känna in kropp och själ och kopplingen däremellan och till naturen. Och anledningen att jag hamnade just där var att jag låter min intuition leda mig sedan ett par månader tillbaka - det blir en del oväntade beslut och aktiviteter men allt har blivit bra och det är SÅ spännande att se vart den där lilla magkänslan leder mig!På söndagen möttes vi strax före kl 10 vid Sjölyckan vid Delsjön här i Göteborg. Jättevacker o lugn miljö med blommande körsbärsträd, björkdungar och den glittrande blå sjön i bakgrunden. Vi fick te och frukt och sedan våra instruktioner. Att vara tysta, lyssna inåt, att för en enda dag låta bli att vara sociala -  inte ens le och söka ögonkontakt alltså. Sedan drog vi igång med yoga, meditation, mindfullness mm i några timmar och sedan åt vi lunch ute. Jag satt ensam under det blommande körsbärsträdet och kände mig så lugn, lycklig och kristallklar i huvudet. Inom mig hade jag haft med mig en fråga som jag hoppades jag skulle komma fram till svaret på under min dag i tysthet - HUR och NÄR ska jag sluta snusa?. Och där under de vita blommorna var svaret så självklart: "Du har redan slutat, mentalt är du klar med snuset - du har bara glömt sluta stoppa in det under läppen."
Det kanske låter enkelt men för mig har det varit svårt att hitta motivationen - men jag slutade redan samma dag! Och nu är jag inne på dag 3 utan snus och det går BRA! Mycket bättre än jag väntade mig.Sedan gick vi på en timmes promenad i tysthet. Instruktören fick tala och gav oss instruktioner för att hjälpa oss vara i nuet - meditativ gång, mindfullness, krama träd, lukta o känna på saker, stanna och verkligen betrakta. Tror aldrig jag kommer gå en promenad med mina "gamla" ögon igen - helt plötsligt ser världen annorlunda ut......Eftermiddagen avslutades med yoga utomhus i solskenet och sedan avslappning inomhus. Och det sista jag ville efter det var att prata. Tänk om jag kunde fått fortsatt stanna i tystnaden och känslan av harmoni i några dygn till......

Igår gick jag ut till min favoritplats i naturen för att göra lite yoga-övningar. Då kommer två hästar och ställer sig på var sin sida om mig, nära, nära.....och tiden stannar och det kändes helt magiskt. Jag är absolut ingen hästmänniska, det är vackra djur men jag är mest rädd för dem. Men antagligen kände dem min positiva energi och balans?

Summa summarum - fantastisk erfarenhet med en dag i tystnad, mör i kroppen, oplanerad nikotinabstinens och ganska lycklig faktiskt :-)

KRAM!

3 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt! Sånt där skulle nog alla må bra av när det stora ekorrhjulen snurrar fortare och fortare. Jag kan komma på mig själv att försöka tänka mer sådär men det går tyvärr inte långa stunder förrän jag är tillbaka i hjulet igen. Man måste nog komma iväg och liksom få det berättat/visat för sig.

  Skönt med snusandet!

  kram

  SvaraRadera
 2. Du är på alla sätt och vis så fantastiskt!

  SvaraRadera
 3. Låter ju nästan för bra för att vara sant! Så tuff och modig du är som följer med och tar till dig nya erfarenheter. Heja heja med snusslutandet!

  Kramar

  SvaraRadera