9 okt. 2011

LCHF Fröknäcke Knäckebröd - riktigt gott!

Måste tipsa om ett riktigt gott fröknäcke som jag gjort i helgen. Passar även bra att smaksätta efter tycke och smak - vallmo, rosmarin, anis, kanel eller vad man nu gillar. Jag toppade mitt med havssalt smaksatt med rosmarin.
Enda justeringen till receptet nedan som jag föreslår är att man förlänger torktiden till 60 min alternativt bakar i 10 min extra. Men tiden brukar ju variera för olika ugnar så pröva dig fram



Receptet hittade jag i den fina bloggen 56kilo

1 dl Solroskärnor


1 dl Sesamfrön

½dl hela Linfrön

2 msk Pofiber

1 msk Fiberhusk

½ dl Kokosfett utan smak ( jag tog smör istället)

2½ dl kokande Vatten

½-1 tsk Havssalt

Lite flingsalt att strö över



Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.

Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.

Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.

Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme.

3 kommentarer:

  1. Åh vilket bra recept! Det ska jag göra vid tillfälle.

    kramar och hoppas att söndagen varit go..

    <3

    SvaraRadera
  2. Gott! Har gjort något liknande men då det var så fuktigt i luften förvandlades det knäckiga knäcket till segt och trist. Dags att testa igen tror jag.

    kram

    SvaraRadera
  3. Lustigt...Jag gjorde detta recept från 56 kilo i lördags:) Supergott! Ett tips på att platta ut degen är att lägga den mellan två bakplåtspapper och kavla. Här äts de med rumstempad krämig mögelost...

    Linda:)

    SvaraRadera