Idag blev det LCHF-sushi till lunch. Det är något jag gör ganska ofta, kanske varannan vecka eller så. Jag älskar även sashimi så till middag blir det både makibitar och rå lax som sashimi :-) Sushi och sashimi är verkligen något jag kan längta efter men jag vill gärna skippa riset. Ett low carb alternativ är att koka eller steka riven blomkål och krydda det på samma sätt som man kryddar sushiris.
Idag hade jag ingen färsk blomkål så jag körde på andra grönsaker i mina rullar:
3 makirullar :
2 bitar halvfrusen lax (lättast att skära tunt då)
10 sockerärtor
10 cm gurka
Isbergssallad
Avokado
Ev rättika eller paprika
3 Nori ark
Sesamfrön
Till servering:
Gari ( sushiingefära)
Japansk soya
Wasabi
Skär sockerärtor, gurka, avokado och sallad i strimlor. Lägg ut ett nori-ark på en bambumatta eller mjuk kökshanduk. Lägg en rand med grönsaker och lax ovanpå och rulla försiktigt ihop rullen och pensla lite vatten längs kanten som du försluter rullen med. Låt den sedan ligga med skarven nedåt. Skär upp med en riktigt vass kniv i lagoma munsbitar, strössla lite sesamfrön på ( rostade är godast) och servera med ingefära, soya och wasabi!
Och oj vad gott det var!
Åh så gott! :)
SvaraRaderaJa så gott att jag tryckt i mig 3 makirullar och ett helt fat lax....nu tar det nog ett par veckor innan jag blir sugen igen :-)
Raderajag har inte ens testat sushi än........
SvaraRadera