31 dec. 2011

Gott nytt år! Gillar du Nyår?

Gott nytt år till er alla - önskar er en underbar nyårsafton och en fin början på 2012!
Vaknade till en väldigt frostig och kall morgon, - 5 grader, men vacker!

Alltid lite spännande med nytt år och nästan lite magiskt - början på något nytt, nya möjligheter, vår och sommar väntar framöver. Själva nyårsafton är jag inte jätteförtjust i då jag är ljudkänslig men med hörselkåpor till lillan och öronproppar till mig själv ska vi nog överleva denna med..........
Men känslan av nystart och förändring - den gillar jag. Erkänner villigt att jag är något av en förändringsjunkie - vill ha omväxling och inte stilltje i livet.

Nyårslöften brukar jag inte avge däremot brukar jag summera året och fundera på vad jag vill fokusera på kommande år. 2012 kommer bli ett spännande år , det känner jag på mig :-)

Hur firar du nyår och är det en högtid du gillar?

27 dec. 2011

Förbokningar - sitter på fingrarna......

Åhhh vad mycket fint som jag vill ha, speciellt flirtini hood som jag lagt i shoppingvagnen hos Country dreams nu på morgonen. MEN - behöver jag verkligen en kofta till och blir jag verkligen lyckligare om jag köper den? Då svaret blev nej på båda frågor fick den sonika åka ur vagnen och hamna hos någon annan.....

Missförstå mig inte - jag älskar fortfarande Odd Molly och vårens och sommarens färskalor passar min palett perfekt - men är det verkligen kläder jag vill lägga både mina pengar och min fokus på? Just nu är det inte det. Jag kommer säkert återkomma till min passion men som livet ser ut nu behöver jag fokusera på insidan snarare än utsidan. Och utlopp för fäg och kreativitet får bli med dukar, färger och penslar tror jag. Fick en uppsättning med akrylfäreger i julklapp så nu ska bara en stoooor duk eller två inhandlas. Och färgskalan i flirtini hood kommer helt klart funka som inspiration :)'

Förbokar ni andra något och vad är favoriterna?

24 dec. 2011

God jul - dagens tårta!

Äntligen är det julafton och även dags för tårta! Hallon och chokladmousse mellan chokladbottnar, spacklad chokladgrädde o dekorerad med godis och chokladfingrar.

God Jul!


21 dec. 2011

Julförberedelser i sjukstugan

Detta är 3e veckan med vård av barn....men vi har i alla fall tid att skapa julstämning!

Granen har vi klätt idag - enligt principen more is more :)

Matilda har fått en juloutfit i sammet med söta sidenskor till. Tänk att det är sååå roligt med barnkläder!

Julmaten inhandlades igår och klapparna är klara, bara lite julgodis kvar att göra.

Ha en fin kväll - kram




18 dec. 2011

Drömliv - läs den, ge bort den, läs den igen!

Fick tips i en blogg( minns tyvärr inte vilken) om boken Drömliv av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander.
Den gick rakt in i mig som ett slag i solar plexus. Har läst oändliga mängder böcker och särskilt inom området personlig utveckling men denna är så lättillgänglig, ärlig och berörande att jag måste rekommendera den.
Om att livet blir till vad du gör det, ditt val, ditt ansvar och möjlighet till ett rikare liv än du vågat drömma om - sann inspiration!


Den bok som tidigare påverkat mig mest och är min ständiga följeslagare  är "Livets sju andliga lagar" av Deepak Chopra. Drömliv har helt klart gått upp och konkurrerat med platsen högst upp på listan om böcker som påverkat/förändrat mitt liv! Förvisso har de på många sätt liknande budskap och en del rötter i Buddhismen men de är heeelt olika och båda fyller sitt syfte.


Har läst Drömliv 2 gånger - direkt efter varandra - och är nu inne på 3 omgången. Ibland är det bara så att något kommer precis när man behöver det och det svarar på en fråga inom en som man knappt vet att man ställt.  Jag är så glad att jag fick denna bok i mina händer och vill så gärna sprida budskapet - ska du läsa EN bok till så läs denna!

Glad advent!

9 dec. 2011

Ingen snö men stooooooorm!

Oj,oj,oj vilket oväder vi haft idag! Det blåser på tvären och ösregnar och har gjort heeela dan...
Matilda har kryat på sig och är feberfri idag - skönt!
Jag har fått en liten släng av samma men gissar att jag är feberfri imorgon om jag har tur.



Ikväll blir det lugnt och stilla med lite fredagsys i form av Harry Potter för oss vuxna - festis och chips för den lilla :-)
Imorgon hade jag tänkt julshoppa men vi får se om väder och hälsa tillåter.......


Vad hittar ni på en regning kväl som denna?

8 dec. 2011

Influensa, jul och snöstorm

Här har lillskruttan åkt på något influensaaktigt. 40 graders feber och sedan en toxisk reaktion av Ipren/Alvedon ovanpå det. Tydligen ska man INTE varva Ipren och Alvedon vid hög feber längre - detta råddes man tidigare till att göra vid hög o plågsma feber. Man har kommit fram att till att det kan ge förgiftning och det var sannolikt vad som händer igår enligt sjukvårdsupplysningen. INTE kul att vara 4 år, ha 40 graders feber + förgiftning....Men idag är hon lite bättre, peppar peppar

Julen har kommit hit till oss och vi tjuvstartade redan i november:



Imorgon ska det visst bli snöstorm här - burr! Hoppas att det inte blir alltför dramatiskt och att vi får ha strömmen kvar - har stor respekt för vädrets makter och kommer preppa med mat, ficklampor och ved i dag för säkerhets skull.