29 aug. 2011

Datorlös gräsanka

Är på jobbet och saknar fortfarande fungerande dator och får mao inte mycket gjort. Maken är i Frankrike på jobb så jag är gräsanka ( jo jag vet att det heter gräsänka men tycker anka låter roligare....)
Vad hittar ni andra på idag?

Igår tog jag och en vän årets sista kvällsdopp - 12 grader i luften och gissningsvis 18 i vattnet. Kallt men ändå så ljuvligt skönt för kropp och själ....


27 aug. 2011

Dagens och vernissage

Dagens blev Reedy tunic i almost black och RAF i dark pink. Av ngn anledning hamnar bilden på mig mitt i men det får ni leva med :)
Nu är jag på Petra Kyllergårds vernissage i Sandared och nedan ser ni lite bilder på hennes verk. Min favorit är den i blått, grönt och rosa.
Ha en fin lördag godingar - kram!







26 aug. 2011

TGIF och en härlig helg!

Denna veckan har min jobbdator och jobbtelefon strulat så jag har inte fått mycket gjort.... Telefonen fungerar hjälpligt igen men datorn är helt oanvändbar. Inte lätt att vara IT-specialist utan IT.......
Men nu är det ju freeeeeedaaaag! Så härligt med helg och vilken helg sen - imorgon ska jag på vernissage och sedan på kvällen ska jag få måla med konstnären själv som är en av mina äldsta väninnor. Och där emellan hinner jag träffa en annan god väninna för lunch och catching-up.

Har ni vägarna förbi Sandared  utanför Borås kan ni kika in på "Hemma hos oss" - butiken är otroligt mycket roligare än hemsidan.... Här har min väninna utställning från imorgon och september ut. Här kan ni se hennes tavlor: http://www.petra.kyllergard.com/


Ha en fin fredag - kram!

24 aug. 2011

Wow - såååå nöjd med mitt eBay-fynd!

Vi är bjudna på middag med spanskt tema om några veckor och jag älskar temafester! Detta är en slags middagsklubb som vi är med i och varje middag har ett landstema - mat, dryck, musik, quiz och klädsel ska inspireras av det valda landet.
eBay-beroende som jag är skyndade jag mig in och klickade hem en vacker hårblomma och denna underbara kjol!
Tycker den andas lite senorita eller vad tycker ni?
Passformen är ljuvlig, broderierna otroliga och sedan har den en liten tyllkant som pricken över i:et. Bäst av allt: 190 kr inkl frakt...
Märket är Debut by Debenhams





23 aug. 2011

Dagens dark berry

Kände mig inte så piffig idag så ni får från halsen o ner :)
Ka-ching wrap och RAF i dark berry, denimleggings, halsband snö. Humanityarmband i magenta åkte på sedan med.
Dagen har bestått av jobb, svamptur och gräsklippning. Och nu är det dags för prommis med en favvovän. Sämre kan man ha det :)
Ser verkligen fram emot riksträffen - så många roliga o goa tjejer som ska med! En riktig lyx att få göra något så kul!
Ha en fin kväll raringar - kram!

22 aug. 2011

Nytt på väg....

...som ni nog förstått gillar jag råååååsa. "Pinks is not a colour, it's an attitude"

Och som en förklaring till min favorisering av denna färg kan ni få veta att min ömma moder hatar rosa och vägrade låta mig bära denna färg när jag växte upp :-D Istället var det grå och mossgrön velour som regerade - ackompanjerat av senapsgult, marinblått och andra färger som jag än i denna dag nästan får allergiska utslag av om de kommer nära mig ha,ha.......

Så istället för velourette-setet som fick åka tillbaka fick 2 saker i dark pink klickas hem.

Contrast dot wrap tunic i dark pink. Färgen ser dock ut att dra mot vinrött så vi får se om det blir love in IRL :-)


Och en RAF silk skirt i dark pink att matcha slipen med - och alla andra rosa plagg i garderoben. Hittar ingen bild på den ännu så ni får föreställa er den i dark pink.....


Hur går det för er andra - klickas det?

Ha en fin kväll - kraaam!

20 aug. 2011

Dagens manikyr....

....som inte blev riktigt så snygg som jag hoppats på :) Men kul att prova något nytt och det får väl sitta kvar över helgen i alla fall! Det är mitt vanliga favoritlack IsaDora Wonder Nail 119 Smashy Cerise

och sedan ett lager med IsaDora Graffiti nail top 801 Black tag


Men om ni vill se riktigt läckra naglar och water marbling så måste jag tipsa om min kompis Lindas blogg Nailorama - my gosh så snygga och häftiga manikyrer!

Lindas konstnärliga naglar:


Ha en fin dag godingar - kram!!!

18 aug. 2011

Dagens blommiga

Klänning Primark, kofta Ellos och leggings Culture. En riktig budget-outfit :)
Nu ska jag susa till jobbet - ha en fin dag!

17 aug. 2011

Snabbt in, snabbt ut......Fall plagg

Idag hämtade jag mina 3 plagg från Fall 2011 som jag beställt från Country Dreams.
Velouren var k-a-t-a-s-t-r-o-f...........Så illa att ni inte ens får se det!

Velourettebyxorna var ÄNNU lägre skurna än ka-ching + att de var 5 cm för korta. Ka-chingerna funkade på min ganska breda bak men velouretten hamnade halvägs upp......
Velourett plain dress gav mig gigantisk ankrumpa pga alla vecken som hamnar för högt upp på min långa lekamen. Sedan var färgen vintage pink för orange i min smak och jag inser att jag ska hålla mig till mina kalla toner. Pink, magnolia, cabaret osv.
Så det blir retur med omedelbar verkan .

MEN - RAF i dark pink - I'm in löööööööööööv! Så j-vla snygg färg och de har ökat vidden i  nederkant så nu sitter den dessutom perfekt.

Ett rungande JA:

Ett rungande NEJ:
Ha en fin dag - kram!

Dagens easy

Easy v-dress i almost black, vitt linne Lise Sandahl, svarta leggings som blivit almost black efter många tvättar- enkelt och bekvämt :)

Nu måste jag lägga på ett kol eftersom vi försovit oss - som tur är hade jag inget 9-möte idag så jag hinner till 10-mötet.

Ha en fin dag därute - kram!


16 aug. 2011

Dagens outfit

Early spring tunic i dark magnolia, Dolce skirt cabaret, halsband Accessorize och armband Humanity
Ha en fin dag - kram!

14 aug. 2011

Så blev tårtan…

Här kommer en liten bildkavalkad om den blå tårtan.
Efter att ha stått I kylen över natten är det dags att spackla den med smörkräm. Det ger en stabil och snygg grund för sockerpastan. Till just denna tårta gjorde jag en hybridsmörkräm smaksatt med lemon curd vilket passar väldigt bra till blåbär. En hybridsmörkräm gör man så här: Gör en vanlig smörkräm av smör och florsocker, tillsätt smaksättning. Vispa upp 2-3 dl grädde och blanda sedan samma båda till en fluffig och lättarbetad smet. fördelen är att det blir luftigare och inte så stabbigt som ren smörkräm + att den är lätt att arbeta med men ändå stelnar bra i kylen.
IMAG0197
Så nu är tårtan spacklad. Det gör jag med en vanlig matkniv och om jag vill vara extra noga använder jag en spackelskiva och drar med runt om medans jag roterar tårtan. Den står på en roterande träbricka från Ikea. Ovärderlig när man gör tårtor!
Runt kanterna har jag lagt bakplåtspapper för att skydda tårtbrickan. På så sätt kan man fylla o spackla och spilla och ändå ha en ren bricka.
IMAG0198
Här ser ni den roterande träbrickan ( för ost kanske?) En bit blå vinyl som jag kavlar ut sockerpastan på. En kavel som sett sina bästa dagar och lite tårtverktyg.
IMAG0199
Nu är sockerpastan utkavlad och då placerar jag handen mitt under plasten och vänder försiktigt över den över tårtan. Man behöver kavla ut den ca 5-10 cm större i diameter än tårtans höjd+bredd+höjd. I detta fallet 10+30+10=50 cm vilekt gjorde att jag kavlae ut en ca 60 cms cirkel. Detta var första gången jag testat att marmorera sockerpastan och som vanligt kommer man på massa saker man ska göra annorlunda nästa gång Smile
IMAG0202
När sockerpastan är på plats på tårtan är det dags att jobba med “smoothers”. 2 plastbitar som man stryker över tårtan för att få ytan slät och fin.
IMAG0203
Så nu har jag vänt över och det gick ganska bra. Dock hamnade den lite snett så jag har lite för lite material på ena sidan men det går att få en ganska snygg kant ändå.
IMAG0205
Fram med pizzaskäraren för att skära bort överflödig sockerpasta.
IMAG0206
Så nu är den täckt och hyfsat slät.
IMAG0208
Och nu även dekorerad….
IMAG0210IMAG0211IMAG0213IMAG0214
Så här såg insidan ut. Turkosa bottnar med ekologisk blåbärssylt och glasscreme + lemon curd smörkräm utanpå. Jag brukar nästan aldrig smaka på mina tårtor sedan jag la om kosten till LCHF för ett år sedan men igår gjorde jag faktiskt det och jag kan meddela att den var goood!

IMAG0218IMAG0220

13 aug. 2011

Odd Molly s/s 2012

Nu har även jag kollat in Odd Molly s/s fashion show bilderna. Som vanligt faller jag för det med stark färg :)
Alla de virkade plaggen är också väldigt vackra och jag får genast virklust igen!

Vacker maxiklänning som jag hoppas kommer i någon fin karamellig färg!

I'm in heaven! Mycket färg och blandade starka färger - rena lyckopillret för mig - vill haaaaaaaa!!

Mumsigt hallonröd och feminin klänning...

Siden, figursytt och kvinnligt - gimme!!!!!!! Och de turkosa skorna till är verkligen pricken över i:et!

 Hmm ser ut som två kjolar i lager inte sant?

Klänning med v-ringning och fin passform - ser lockande ut! ( ska aldrig mer köpa plagg som inte markerar midjan.... ¨)

Härliga färger!

Tycker det känns som att 2012 blir ett av Odd Mollys bästa år - vad tycker ni andra av det ni sett? Jag är i alla fall heeelt såld på det jag sett hittills!

12 aug. 2011

Cake of joy tårtar vidare

Tårtmakandet fortsätter....
Den frysta botten tas upp och delas efter ca 30 min i 4 delar. Varje del läggs på ett underlägg som gör det lättare att hantera dem utan att de går sönder.
Fin turkos färg tycker jag nog det blev faktiskt.

Bilderna kommer i fel ordning och jag kan inte flytta på dem men man kan se från mitten och upp att jag brett på ett tunt lager ekologisk blåbärssylt och sedan ovan på det ett generöst lager med glasscreme ( marsan och vispad gärdde 50/50) som jag färgat lila och boostat med lite blåbärsessence.
Sedan plastar jag in den och så får den stå i kylen och bli saftig och god till imorgon bitti då den ska spacklas med blåbärssmörkräm och täckas med sugarpaste.